Articole

04.08.2015

Ordinul 217/2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator

Articole

Ordinul stabileste conditiile in care se poate aplica scutirea de impozit pentru venitul din salarii pentru angajatii incadrati in activitatea de creatie de programe pentru calculator, potrivit articolului 55, alin. (4), lit. I) din Codul Fiscal.

09.07.2015

Activitatea independenta e redefinita in baza legii nr. 187 din 2 iulie 2015

Articole

LEGE Nr. 187 din 2 iulie 2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

02.07.2015

Ordonanta de Urgenta privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale

Articole

Prezenta ordonanta modifica si completeaza prevederile anterioare cu privire la detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale.

Ateliere fara frontiere

06.12.2014

FAPTE BUNE FARA COSTURI SUPLIMENTARE

Articole

In prag de sarbatoare, inchiderea anului financiar poate aduce societatilor ocazii de a face fapte bune fara a inregistra costuri suplimentare.

10.11.2014

ORGANIZAREA SI EFECTUAREA INVENTARIERII PATRIMONIULUI

Articole

Avand in vedere apropierea finalului de an, va reamintim obligatia dvs. de a efectua organizarea si efectuarea inventarierii patrimoniului, activitate obligatorie prevazuta de Legea contabilitatii nr. 82/1991 cu modificarile si completarile ulterioare

05.07.2013

Cum se impoziteaza veniturile din arenda

Articole

In contextul derularii campaniilor agricole de recoltare la inceput de vara, consideram util sa aducem in atentia companiilor din industrie cat si in atentia persoanelor fizice modalitatea de impozitare a veniturilor obtinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal.

18.04.2013

La ce folosesc conventiile de evitare a dublei impuneri?

Articole

Din punct de vedere juridic, dubla impunere internationala apare atunci cand acelasi venit obtinut de catre un contribuabil este impozitat de catre doua state. Pentru a combate efectele daunatoare pe care dubla impunere internationala le imprima asupra liberului schimb de bunuri si servicii si miscarii de capital, tehnologiei si persoanelor, statele lumii au incheiat conventii bilaterale sau multilaterale prin care ofera un mijloc de solutionare, pe o baza unitara, a celor mai des intalnite probleme care apar in domeniul dublei impuneri internationale.

11.02.2013

Impozitarea cesiunii de parti sociale - analiza completa

Articole

Cesiunea de parti sociale este o operatiune juridica constand in transmiterea printr-un contract de cesiune a partilor sociale catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate sau straine de aceasta, care dobandesc astfel calitatea de asociati. Transmitatorul poarta denumirea de cedent, iar dobanditorul poarta denumirea de cesionar.

15.01.2013

Noul sistem de plata a impozitului profit: argumente pro si contra. Cand merita sa il aplici?

Articole

Incepand cu data de 1 ianuarie 2013 contribuabilii pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Aflati astazi care sunt avantajele, dar si dezavantajele noului sistem de plata a impozitului pe profit.

11.12.2012

Tratamentul fiscal aplicabil tichetelor cadou

Articole

Ca la fiecare sfarsit de an, multe companii intentioneaza sa acorde tichete cadou fie propriilor salariati, fie partenerilor de afaceri. In acest context ne-am propus in articolul urmator sa facem o trecere in revista a reglementarilor din domeniu si sa centralizam implicatiile fiscale in cazul utilizarii tichetelor cadou.

20.11.2012

Stabilirea rezidentei fiscale in Romania pentru persoane fizice

Articole

Prin materialul de fata dorim sa abordam principalele aspecte care se refera la stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor fizice, in contextul modificarilor legislative in vigoare de la inceputul anului 2012.

09.11.2012

Modificari fiscale cu impact in 2013

Articole

AvocatNet.ro a discutat in emisiunea din aceasta saptamana cu Mitel Spataru, tax manager la Finexpert, despre modificarile fiscale cu impact important asupra contribuabililor din 2013.

26.10.2012

Rata interna de rentabilitate sau cum sa iei cele mai bune decizii pentru viitor

Articole

Cine a fost pus in fata deciziei de a investi intr-un proiect s-a confruntat cu incertitudinile, temerile si cu dificultatile legate de asumarea deciziei, indiferent daca ne referim la o simpla persoana fizica care doreste sa cumpere unui teren sau la o multinationala dispusa sa investeasca in proiecte de amploare cum ar fi un cartier de locuinte.

22.10.2012

Taxarea dividendelor. Stii care sunt regulile de impozitare?

Articole

Scopul unei societati comerciale este acela de a realiza beneficii din activitatea comerciala desfasurata si de a le imparti intre asociati sau actionari sub forma de dividende. Dividendele sunt supuse taxarii in functie de beneficiarul acestora si de conditiile concrete de detinere a partilor sociale sau actiunilor.

14.08.2012

Cum pot fi influentate situatiile financiare de evolutia cursului de schimb valutar?

Articole

In articolul de astazi va prezentam o analiza detaliata a impactului pe care evolutia cursului de schimb valutar o poate avea asupra situatiilor financiare ale unei companii. Afla ce societati pot castiga de pe urma unui curs valutar cu trend crescator si care sunt perdantii in astfel de situatii.

Captcha code
Sau mergi la pagina de contact