Ordinul stabileste conditiile in care se poate aplica scutirea de impozit pentru venitul  din salarii  pentru angajatii incadrati in activitatea de creatie de programe pentru calculator, potrivit articolului 55, alin. (4), lit. I) din Codul Fiscal.

Principalele modificari aduse de acest ordin sunt:

  • Eliminarea (prin art. 1, alin. (1) litera c)) obligativitatii de a detine o diploma de studii superioare specifica in vederea aplicarii scutirii (i.e.) in prezent este suficient ca persoana in cauza sa aiba o diploma de absolvire a unei forme de invatamant de lunga durata /o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata si sa presteze efectiv activitatile pentru care se aplica scutirea.
  • De prevederile Ordinului pot beneficia si cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene care detin diplome echivalate prin structurile de specialitate ale Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cu diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau cu diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta.

Prevederile prezentului act normativ sunt aplicabile incepand cu data de 30 iulie 2015

Publicat In Monitorul Oficial, Partea I nr. 573 din 30 iulie 2015.

Any presented information is general and is not meant to address the specific conditions of a particular individual or legal person. Although we try to provide accurate and up-to-date information, there is no warranty that such information is accurate at the time of its receipt or that it continues to be accurate. No action should be taken based on this information without relevant professional assistance following a careful examination of the circumstances that are typical of a particular state of affairs.