Experiența noastră

la dispoziția dumneavoastră

07.02.2012

Ajutorul de stat in Romania, una din modalitatile de finantare a investitiilor

Articole

Ajutorul de stat este un stimulent oferit de statul roman pentru incurajarea diverselor investitii care sa conduca la dezvoltarea regionala. Schemele de ajutor de stat sunt reciproc avantajoase: sprijinirea investitiilor conduce la cresterea fondurilor colectate la bugetul de stat si la crearea de noi locuri de munca in regiunea asistata.

25.11.2011

Cele mai frecvente greseli intalnite in domeniul resurselor umane

Articole

Succesul organizatiilor si progresul acestora depind in cea mai mare masura de calitatea resurselor umane, de nivelul de pregatire si creativitate. Specialistul de resurse umane detine un rol important in cadrul oricarei organizatii. El trebuie sa gestioneze resursa umana, sa o motiveze si sa ii ofere perspectiva unei dezvoltari profesionale

20.05.2011

Intocmirea politicilor contabile - o noua sarcina pentru profesionistii contabili?

Articole

Ultima modificare a Legii 82/1991 a contabilitatii a introdus o noua contraventie respectiv lipsa aprobarii politicilor si procedurilor contabile prevazute de legislatie. Cuantumul amenzii pentru aceasta contraventie este cuprins intre 300 - 4.000 lei cum este prevazut la art. 42, alin 1, a doua liniuta, din legea mentionata anterior.

11.10.2010

Tratamentul contabil al cheltuielilor si veniturilor in avans versus avansuri incasate si platite

Articole

In vederea incadrarii corecte din punct de vedere al normalizarii contabile a cheltuielilor si veniturilor in avans versus sume reprezentand avansuri incasate si platite trebuie sa tinem cont de prevederile OMFP 3055 din 2009.

28.09.2010

Tratamentul contabil si fiscal al creantelor incerte

Articole

Conform reglementarilor contabile, respectiv OMFP 3055/2009 si Legii 82/1991 daca, in cazul inventarierii la sfarsitul exercitiului financiar, se estimeaza ca o creanta nu se va incasa integral, in contabilitate se inregistreaza ajustari pentru depreciere, la nivelul sumei care nu se mai poate recupera.

Captcha code
Sau mergi la pagina de contact