Experiența noastră

la dispoziția dumneavoastră

05.07.2013

Cum se impoziteaza veniturile din arenda

Articole

In contextul derularii campaniilor agricole de recoltare la inceput de vara, consideram util sa aducem in atentia companiilor din industrie cat si in atentia persoanelor fizice modalitatea de impozitare a veniturilor obtinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal.

18.04.2013

La ce folosesc conventiile de evitare a dublei impuneri?

Articole

Din punct de vedere juridic, dubla impunere internationala apare atunci cand acelasi venit obtinut de catre un contribuabil este impozitat de catre doua state. Pentru a combate efectele daunatoare pe care dubla impunere internationala le imprima asupra liberului schimb de bunuri si servicii si miscarii de capital, tehnologiei si persoanelor, statele lumii au incheiat conventii bilaterale sau multilaterale prin care ofera un mijloc de solutionare, pe o baza unitara, a celor mai des intalnite probleme care apar in domeniul dublei impuneri internationale.

11.02.2013

Impozitarea cesiunii de parti sociale - analiza completa

Articole

Cesiunea de parti sociale este o operatiune juridica constand in transmiterea printr-un contract de cesiune a partilor sociale catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate sau straine de aceasta, care dobandesc astfel calitatea de asociati. Transmitatorul poarta denumirea de cedent, iar dobanditorul poarta denumirea de cesionar.

15.01.2013

Noul sistem de plata a impozitului profit: argumente pro si contra. Cand merita sa il aplici?

Articole

Incepand cu data de 1 ianuarie 2013 contribuabilii pot opta pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Aflati astazi care sunt avantajele, dar si dezavantajele noului sistem de plata a impozitului pe profit.

Captcha code
Sau mergi la pagina de contact